Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k alkalmazását az Adatkezelési tájékoztatónkban foglaltaknak megfelelően.
Menü

Javallat® Forte Oregánó olaj

Ár:
3.690 Ft
Mennyiségi kedvezmény
3 db -tól
3.290 Ft / db

30 adag, összesen 60 db bélben oldódó étrend-kiegészítő kapszula, 1000 mg FineDrops® oregánóformulával a napi adagban.

A FineDrops® oregánóformula összetevőinek hivatalos egészségügyi hatásai:
1. Elősegítik a komfortos emésztést.*
2. Hozzájárulnak az immunrendszer egészségéhez.*
3. Támogatják az alsó és felső légutak egészségét.*

*EFSA jegyzékben szereplő egészségtámogató hatások.

Elérhetőség: Raktáron
Várható kézbesítés: 2025. augusztus 29.
Hűségpontok: 369
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:db

Leírás

FineDrops® gyógynövényformula – „Milliónyi illóolajcsepp” a fokozott hatásért!

findedrops-kapszulak

A FineDrops® gyógynövényformulákban speciális eljárással tökéletesen egyenletesen oszlatjuk el a növényi illóolajokat a szuperfinom gyógynövényporokban. A kapszulában lévő, NaturMill® technológiával készülő kakukkfűpor rendkívül apró szemcseméretű, púderfinomságú (a szemcsék átlagosan mindössze ~30 mikrométeresek). Az eljárással a növényi sejtfalakat gyakorlatilag teljesen feltárjuk, így a kakukkfű összes sejtbe zárt hatóanyaga könnyen és gyorsan felvehetővé válik. Erre a szuperfinom gyógynövényporra visszük fel a prémium minőségű, 100%-ban természetes oregánó illóolajat, amelyet tökéletesen és egyenletesen oszlatunk el a porszemcséken. Egy kapszulában akár több millió szemcse is lehet, amelyek mindegyike mikroszkopikus „hordozóként” viselkedik, magába zárva milliónyi „illóolajcseppet”. Ezt a formulát helyezzük bélben oldódó vegán kapszulába, így a gyógynövények hatóanyagi ott fejtik ki kedvező élettani hatásukat, ahol a legintenzívebben támogathatják az egészségét!

 

Miért ajánljuk?

    vegan     

Egyedi gyártástechnológiával készült JAVALLAT® FineDrops® oregánóformulát tartalmaz, mely ötvözi az illóolajok és a szuperfinom gyógynövényporok szinergiáját és teljes hatóanyagspektrumát, a formula:

  • Intenzív élettani hatású és gyors felszívódást biztosít.
  • Prémium minőségű oregánóolajból és gyógyszerkönyvi minőségű kakukkfűből készül.
  • Gyomornedveknek ellenálló vegán, bélben oldódó kapszulában a célzott felszívódásért, maximális hatásért!
  • Egyenletesen keveredik el a béltartalommal, nem okoz irritációt!
  • Az Európai Unió hivatalos szerveinek ajánlásaival összhangban meghatározott biztonságos adagolással!
  • Adalékanyag- és kivonószermentes, a kapszulák illóolajon és a gyógynövényporon kívül mást nem tartalmaznak!

 

Mikor ajánljuk?

  • Az oregánóolaj jótékonyan hat az emésztőrendszerre. Természetes „antibiotikumként” viselkedik, széles spektrumban gátolja a mikroorganizmusok szaporodását. A kakukkfűvel együtt támogatja az alsó és a felső légutak egészségét, mivel mikróbaellenes hatásukon túl segítik a tüdőben képződő nyák ürülését is. ⇒ Részletes tájékoztató a terméken megjelenő egészséggel kapcsolatos állításokról.

  • Légzőszervi megbetegedések, áteresztőbél-szindróma, egészségtelen bélflóra fennállása esetén ezek kezelésére alkalmazott gyógyszeres és életmód-terápia mellett is fogyasztható egészségtámogató céllal. 

TOVÁBB AZ ADAGOLÁSHOZ


 

Az étrend-kiegészítőben levő gyógynövények élettani (fiziológiai) hatásai

 

1. Emésztéstámogató hatása

    
   puffadas-teltsegerzet

  • Mind az oregánó, mind a kakukkfű jótékonyan hat az emésztésre. Szélhajtó (karminatív) tulajdonságúak, ami azt jelenti, hogy segítik a bélben felgyülemlett gázok távozását, enyhítve a puffadást és teltségérzetet. Emellett csillapítják a gyomor-bél rendszer simaizmainak összehúzódásait, ezzel javítják emésztés komfortját (Bukovská). Egy kísérletben a kakukkfű vizes kivonata megvédte az állatokat a mesterségesen kiváltott emésztőrendszeri zavaroktól: gyorsította a gyomor ürülését, normalizálta a bélmozgást és lazította a székletet azáltal, hogy növelte a béltartalom továbbhaladásának mértékét. A vizsgálat szerint a kakukkfű kivonatának bioaktív komponensei (pl. rozmaringsav, luteolin-glikozidok) antioxidáns és gyulladásos folyamatokat szabályzó hatásukkal is hozzájárultak a gyomor- és bélfunkciók normalizálásához. Ez arra utal, hogy a kakukkfű nem csupán tüneti szinten hat, hanem az oxidatív stressz csökkentésével az emésztőrendszer egészséges működésének mélyebb támogatását is szolgálja.
  • Hasonlóképpen érdekes eredményeket tapasztaltak oregánóval kapcsolatban egy egereken végzett vizsgálatban, ahol a dextrán-szulfát (DSS) nevű vegyülettel idéztek elő vastagbélgyulladást (colitist). Az oregánókivonat enyhítette a colitis tüneteit és a vastagbélgyulladást, valamint segítette helyreállítani a sérült bélnyálkahártya barrierfunkciót. (Yu). A mechanizmusok feltárása során kiderült, hogy az oregánókivonat helyreállította a bélflóra egyensúlyát: növelte a jótékony baktériumok arányát és az általuk termelt rövid láncú zsírsavak (SCFA-k) szintjét. Ezek a zsírsavak fontosak a vastagbél sejtjeinek táplálásában és egészségében, valamint hozzájárulnak a nyálkahártya immunvédekezéséhez. Emellett az oregánó kezelés szabályozta az epesavak körforgását is a bélben, ami elősegítette a bélnyálkahártya immunrendszerének egyensúlyát (immunhomeosztázisát). A kísérlet eredményei emberi egészségre vonatkoztatva azt jelentik, hogy az oregánó alkalmazása valós, hosszantartó védőhatást fejt ki a bélrendszerben, támogatva annak egészséges működését. 
  • Az oregánóban és a kakukkfűben is megtalálható karvakrol és timol olyan illóolaj-összetevők, amelyek laboratóriumi kutatások alapján számos baktérium fejlődését gátolhatják. A rozmaringsav – amely szintén mindkét gyógynövényben nagy mennyiségben megtalálható összetevő – erőteljes antioxidáns, így szerepet játszhat a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmében (BurtSakkas).
  • Ezek az anyagok segíthetnek az emésztőrendszerben élő jótékony bélbaktériumok arányának megtartásában, ezzel is támogatva az egészséges emésztést (Singletary).
  • Az oregánóban lévő fenolos vegyületek csökkenthetik a bélfal irritációját és elősegíthetik a bélhámsejtek megújulását. Ez különösen fontos a modern táplálkozás mellett (Kim).
  • Az állattenyésztés területén az oregánó széles körben alkalmazott gyógynövény, különösen az antibiotikumok alternatívájaként használják a takarmányokban. Egyes állatfajok (pl. sertések) emésztőrendszerének hasonlósága az emberi bélrendszerrel arra utal, hogy ezek az eredmények relevánsak lehetnek az emberi egészség szempontjából is (Kim).
  • Az egészséges bélflórát az oregánó hatóanyagai közvetett módon is befolyásolják, mivel hatnak az epetermelésre és az epekiválasztásra is. A kiválasztott epefolyadék mennyiségének és összetételének fontos szerepe van a bélflóra egyensúlyának szabályozásában (CollinsRidlonLarabiRamirez-Perez).
  • Állatkísérleti eredmények alapján az oregánó csökkentheti a vastagbél irritációját és csökkentheti a bél áteresztőképességét. A kínai kutatás kimutatta, hogy az oregánó helyreállította a bélmikrobióta diszbiózist azáltal, hogy növelte a bélmikrobióta alfa-diverzitását, növelte a Bacteroidota közösség bőségét, és szabályozta a nyálkahártya immunitását és bélgátját fenntartó rövid láncú zsírsavakat (SCFA). Az oregánó elősegítette az epesavak felszívódását és szabályozta az epesavak metabolizmusát a bélben, ezáltal fenntartva a bélnyálkahártya immunhomeosztázisát. A vizsgálat alapján az oregánó ezen kívül szabályozhatja a bélrendszer immunrendszerét is a foszfatidil-inozitol jelátviteli rendszeren keresztül (Yu)
  • A normál epetermelést és -kiválasztást az oregánó májra gyakorolt kedvező élettani hatása is elősegítheti (BajagaiAbdelghffar).
  • Az oregánó és a kakukkfű jellegzetes illóolajai (karvakrol, timol) és egyéb bioaktív vegyületei stimulálhatják az emésztőrendszer működését, elősegítve a gyomornedv-, a hasnyálmirigy-enzim- és részben az epetermelést is. Ez a fokozott epetermelés a zsírlebontás és -felszívódás javulását eredményezheti, mivel a megfelelő mennyiségű epe kulcsfontosságú a zsírok emulgeálásában és a zsírban oldódó vitaminok felszívódásában (Burt).

További gyógynövények az EMÉSZTŐRENDSZER EGÉSZSÉGE
és a MIKROBIOM TÁMOGATÁS kategóriában

barátcserje

2. Az immunrendszer működését támogató hatása

 

  • Az immunrendszer megfelelő működése szorosan összefügg a szervezet gyulladásos folyamatainak szabályozásával és a kórokozók elleni védekezéssel. Az oregánó és a kakukkfű ebben is segítségünkre lehet, köszönhetően erős antioxidáns, gyulladásos folyamatokat szabályzó és mikrobafejlődést gátló tulajdonságaiknak. Az antioxidáns hatás – melyet főként a fenolos vegyületeik (pl. timol, karvakrol, rozmaringsav) közvetítenek – hozzájárul ahhoz, hogy a sejtek ellenálljanak az oxidatív stressznek, és ezzel közvetve az immunrendszer terhelése csökken. A baktériumok, gombák elleni aktivitás pedig segít kordában tartani a szervezetben (például a bélben vagy légutakban) káros mikroorganizmusokat (Bukovská).
  • Így az immunrendszer „nem merül ki” a kórokozók terhelésétől, és hatékonyabban reagálhat a valódi fenyegetésekre. Ezen túl a kutatások közvetlen immunmoduláns hatásokat is kimutattak. A timolról – a kakukkfűolaj fő és az oregánóolaj másodlagos komponenséről – bebizonyosodott, hogy szabályozza az immunválaszt (Bukovská).
  • Egy egereken végzett kísérletben, ahol a kakukkfű és oregánó illóolajokat kombináltan adagolták, azt tapasztalták, hogy a gyulladásserkentő citokinek – az immunrendszer jelzőfehérjéi, mint az IL-1, IL-6, TNF-α – termelődése jelentősen csökkent a kezeletlen állatokhoz képest. Ezek a citokinek normálisan a fertőzések elleni harcban fontosak, de túlzott mennyiségben krónikus gyulladást és szövetkárosodást okozhatnak. A kakukkfű és oregánó olajjal kezelt állatokban azonban a citokinszintek mérséklődtek, ami arra utal, hogy e gyógynövények féken tartják a túlzott gyulladást anélkül, hogy teljesen elnyomnák az immunvédelmet. A kísérlet eredményei az emberi egészségre nézve azt jelentik, hogy az oregánó és a kakukkfű illóolaja támogatja immunrendszert, elősegítve annak egészséges működését. Fontos kiemelni, hogy ez a gyulladásszabályzó hatás nem az immunrendszer elnyomásán keresztül történik, így nem jár a hagyományos gyulladáscsökkentők mellékhatásaival, hanem természetes úton segíti elő a homeosztázist. Továbbá az oregánó bélflórát támogató hatása (melyet az előző fejezetben részleteztünk) szintén az immunrendszer erősítését szolgálja. A bélflóra fontos része az immunvédekezésnek: a bélben található immunsejtek folyamatos „párbeszédet folytatnak” a jótékony baktériumokkal. Az oregánó kivonatával kezelt kísérleti állatokban megfigyelt fokozott rövid láncú zsírsav termelés és javuló bél barrier mind hozzájárult a bélnyálkahártya immunrendszerének jobb működéséhez (Yu).
  • Ez a jobb lokális immunstátusz kihat az egész szervezetre is, hiszen a bél immunsejtjei és a nyirokrendszer révén szisztémásan is erősödhet az immunitás. Összességében elmondható, hogy az oregánó és a kakukkfű több mechanizmus mentén is támogatja az immunrendszert. Antioxidáns és mikrobaellenes hatásuk révén tehermentesítik a szervezetet a káros oxidatív és mikrobaterheléstől, míg immunmoduláns és gyulladásszabályzó hatásaik révén elősegítik a kiegyensúlyozott immunválaszt. Ez segíthet abban, hogy a szervezet ellenállóbb legyen és gyorsabban regenerálódjon fizikai stressz esetén.

További gyógynövények a VÉDEKEZŐKÉPESSÉG FOKOZÁSA kategóriában

barátcserje

3. Az alsó és felső légutak egészségét támogató hatása

 

  • Mind a kakukkfű, mind az oregánó fontos szerepet játszhat a légzőrendszer védelmében és a légúti megbetegedések kiegészítő kezelésében. A kakukkfüvet hagyományosan hurutoldásra használják, nem véletlenül található meg sok meghűlés elleni szirup és torokfertőtlenítő tea összetevői között. Illóolaja segíti a letapadt váladék oldását és kiürülését (ezt nevezzük expektoráns hatásnak), valamint közvetlen légúti rendszert nyugtató hatással is rendelkezik. A kakukkfű légúti tisztító hatását egészséges emberek is kihasználhatják, hiszen az alsó és felső légutak egészségét az ő esetükben is támogatja (Bukovská).
  • Klinikai megfigyelések szerint a kakukkfüvet tartalmazó készítmények csillapítják a légúti irritációt, így a légutak tisztulását és a könnyű légzést. Baktériumok fejlődését gátló hatása révén pedig hozzájárul a felső légutak egészségi állapotának javításához is. Az oregánó esetében elsősorban erős antimikrobiális tulajdonsága emelendő ki a légúti egészség kapcsán. Az oregánó illóolaja „természetes antibiotikumként” hat, erős aktivitását számos kutatás igazolta.
  • A kakukkfű és az oregánó elfogyasztása után a bélből felszívódott timol és egyéb illóolaj-komponensek a májba kerülnek, ahol átalakulnak, majd a tüdő és a vese választja ki őket. Mivel a kiválasztás lassú folyamat (a vérben lévő koncentráció 10 óránként feleződik), ezért a hatás sokáig érvényesül (Kohlert).
  • A kakukkfű és az oregánó illóolaj-komponensei a tüdő hörgőiben fokozzák a nyák termelődését, ezzel hígítják azt, amely segíti annak ürülését. A szakirodalmi adatok szerint az illóolaj komponensei fokozzák a garatban lévő csillószőrök mozgását is, amely szintén a nyák ürülését segíti. A kutatások azt is igazolták, hogy az oregánó és a kakukkfű illóolában lévő timol és karvakrol már nagyon kis mennyiségben is kifejtik hatásukat. A kutatások igazolták a hatóanyagok görcskészséget csillapító hatását a hörgőkben (Begrow).
  • A kerti kakukkfű-kivonatokkal klinikai kutatásokat is végeztek. Az egyik ilyen vizsgálatban 60 fő vett részt, akiknek az egyik fele kakukkfű-kivonatot, a másik fele pedig brómhexint kapott. (A brómhexin egy általánosan használt szintetikus vegyület, amelyet nyákoldásra használnak.) A vizsgálat megállapította, hogy a kakukkfű-kivonat hasonlóan kedvező élettani hajtást fejtett ki (Knols).
  • A kakukkfű-kivonat más gyógynövényekkel kombinálva is kedvező élettani hatású volt a sűrű nyák oldásában: borostyán, kankalin, ánizs és fehér mályva együttes adásával is eredményesen alkalmazták. Minden esetben segítette a nyák ürülését a tüdőből (Buechi.ErnstGruenwald.Kemmerich).
  • Külön említést érdemel egy kísérleti tanulmány, amely a kakukkfű illóolajának hatását vizsgálta a légzés megkönnyítésére. Összességében a tanulmány megállapította, hogy a kakukkfű illóolaja immunmoduláló, gyulladásszabályzó és antioxidáns hatásán keresztül javította a légutak állapotát (Mousa).

További gyógynövények a LÉGUTAK EGÉSZSÉGE kategóriában


 

Az illóolajok szerepe az egészségmegőrzésben

Finedrops

Az illóolajok koncentrált, aromás vegyületekben gazdag természetes növényi kivonatok, amelyeket a gyógynövények legtöbb hatóanyagot tartalmazó szervéből vonnak ki desztillációval. Évszázadok óta fontos szerepet játszanak a hagyományos egészségmegőrzésben, és napjainkban is egyre többen fordulnak hozzájuk a természetes egészségmegőrzés támogatása céljából. Az illóolajok élettani hatásait nemcsak belélegezve, vagy a bőrön keresztül felszívódva élvezhetjük, hanem belsőleg alkalmazva is hozzájárulhatnak a szervezet egyensúlyának fenntartásához. A JAVALLAT® Forte étrend-kiegészítők az illóolajat speciális formulában (FineDrops®) tartalmazzák a legmagasabb minőségi követelmények szerint, kizárólag prémium gyógynövények és gyógyszerkönyvi tisztaságú illóolajok felhasználásával készülnek, így biztosítva a termékcsalád páratlan hatékonyságát.


A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) által notifikált termék. Notifikációs szám: 38500/2025


Oregánó olaj

Kosárba


 


Figyelmeztetések

 

Alkalmazása a várandósság és a szoptatás ideje alatt, valamint 10 év alattiak számára nem ajánlott!

  • Terhesség és szoptatás alatt történő alkalmazásának biztonságossága elegendő adat hiányában nem állapítható meg, ezért nem javasoljuk fogyasztását. A termékben lévő illóolaj-komponensek biztonságosan alkalmazható napi fogyasztási mennyiségét (100 mg) egy legalább 50 kg-os felnőttre vonatkoztatva állapítottuk meg. Mivel a 10-18 éves korú gyermekek testtömege ennél alacsonyabb, de legalább 25-30 kg, így a termék fogyasztását 10 éves kortól ajánljuk. 25-50 kg testtömeg esetén naponta legfeljebb egy kapszula fogyasztását javasoljuk (50 mg összes illóolajkomponens a termékben).

Emésztőrendszeri panaszok megjelenése esetén csökkentse a napi adagot vagy szüneteltesse fogyasztását!

  • Az oregánóolaj és a kerti kakukkfű herba alkalmazásának nem ismertek specifikus mellékhatásai. Enyhe gyomor-bélrendszeri problémák (pl. diszkomfortérzet) jelenhetnek meg az arra érzékenyeknél. 

Egy hónap fogyasztás után tartson egy hét szünetet.

  • A termékben lévő oregánóolaj mennyiségét és fogyasztásának időtartamát az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal ajánlásai alapján határoztuk meg. 

Epekövesség, epeúti szűkület esetén alkalmazása óvatosságot igényel.

  • Az oregánó és a kakukkfű hatóanyagai is fokozhatják az epekiválasztást és -ürülését, ezért alkalmazása epekövesség és epeúti szűkület esetén körültekintést igényel.

A felsorolt lehetséges mellékhatásokon, kölcsönhatásokon és ellenjavallatokon kívül a tudomány mai állása szerint nem ismert más számottevő kockázat a termékben lévő gyógynövények fogyasztásával kapcsolatban a megadott adagolás mellett.

Étrend-kiegészítők kötelező figyelmeztetései

  • Fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
  • A napi ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
  • Kisgyermekek elől elzárva tartandó!

Adagolás, fogyasztás, összetevők

  • ADAGOLÁS ÉS FOGYASZTÁS:  
    • Naponta 2 alkalommal 1 kapszula étkezés előtt negyed órával bő folyadékkal lenyelve.
  • ÖSSZETEVŐK A NAPI ADAGBAN:  
    • 1000 mg FineDrops® oregánóformula (oregánó (Origanum vulgare subsp. vulgare) 90 mg illóolaj és kerti kakukkfű (Thymus vulgaris) 910 mg szuperfinom herbapor).

 

Érzékszervi jellemzők

     

* Általános tájékoztató az alkalmazott grafikai jelölésekről (ikonokról)


 

JAVALLAT® Forte – A gyógynövények ereje koncentrálva!

A JAVALLAT® Forte étrend-kiegészítő család termékei biztonságos, célzott és hatékony formában tartalmazzák a gyógynövények legfontosabb és legerősebb hatóanyagait. Bár összetevőik között gyógynövény kivonatokat, illóolajokat és szuperfinom gyógynövényporokat egyaránt találunk, a termékcsalád közös jellemzője, hogy intenzív, koncentrált egészségtámogató hatás érhető el velük. A JAVALLAT® Forte étrend-kiegészítők másik nagy előnye, hogy a hagyományos állati eredetű zselatin kapszula helyett növényi eredetű vegán kapszulahéjjal készülnek, így a kapszulákat vegánok is fogyaszthatják! A Javallat® Forte étrend-kiegészítőivel gyorsabban és intenzívebben érheti el egészségügyi céljait, mint valaha!

Mentes

Videók


  

Termékminőség


Termékminőség

 

BEVIZSGÁLT, KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ GYÓGYNÖVÉNYBŐL

  • Gyógynövényeket tartalmazó termékeinket mindig az elérhető legjobb alapanyagból gyártjuk. 
  • Amennyiben lehetséges, a minőséget az Európai Gyógyszerkönyv előírásai szerint garantáljuk.
  • A laboratóriumi vizsgálatokban állandó partnerünk az ACCREDIT Laboratórium Kft. 
  • Gyártásunk minőségbiztosítási folyamatairól ide kattintva olvashat bővebben.

Link az értékelési szabályokra

Várjuk az Ön értékelését és véleményét is!

A FOGYASZTÓI ÉRTÉKELÉSEK, VÉLEMÉNYEK MODERÁLÁSÁNAK ÉS MEGJELENÍTÉSÉNEK SZABÁLYAI
A vásárlói vélemények alapján se tulajdonítson a terméknek betegséget megelőző vagy kezelő hatást! ⇒ Részletes tájékoztató

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Akik ezt a terméket megvették

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(31)
2.690 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(90)
2.490 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(5)
2.690 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(59)
2.690 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(25)
2.490 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(23)
2.690 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(8)
2.290 Ft
Raktáron
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag!(19)
2.690 Ft
Raktáron

Könyv


Gyógyítás és egészségmegőrzés növényekkel

Gyógyítás és egészség-megőrzés növényekkel.

KÖZÉRTHETŐEN, TÖMÖREN, TUDOMÁNYOSAN ALÁTÁMASZTVA A GYÓGYNÖVÉNYEKRŐL

100 gyógynövény részletes bemutatása, 700 tudományos kutatás értékelése, 200 hivatalos ajánlás betegségkezelésre, 400 uniós egészségtámogató hatás, 300 színes gyógynövényfotó. Gyógynövények története, fő hatóanyagok, gyógynövény-készítmények, mellékhatások, ellenjavallatok és sok más érdekes téma a könyvben! TOVÁBBI RÉSZLETEK

Keresés